13 October 2014

Peruvian lunch in Covent Garden | コヴェント・ガーデンのペルー・レストラン


No doubt one of the things about London is a diversity of cultures with people from all over the world. This also applies to its food, of course. Without having to fly abroad, you can enjoy all sorts of cuisines! The other day, I had a lunch at a Peruvian restaurant in Covent Garden with a friend of mine whom I saw after six years. This newly opened restaurant Lima has another branch in Fitzrobia which has got a Michelin star. There is a lunch/pre-theatre set menu for £17.50 for two course and £19.50 for three course including a glass of wine. We decided to go for the three course one to choose from two starters, three main courses and two desserts, and have different dishes to share.
 
ロンドンの魅力は何と言っても、世界中から集まった人々が織りなす多様性、ではないでしょうか。食もしかり。飛行機に乗らずとも色々な国の料理を楽しむことができます。

というわけで、6年ぶり(!)の再会を果たした友人とペルー料理のお店にランチに行ってきました。今年の7月、コヴェント・ガーデンにオープンした Lima はフィッツロビアに本店があって、こちらはミシュランの一つ星を獲得しています。

ランチとプレシアターにはお得なセット・メニュー(2コース£17.50、3コース£19.50、グラス・ワイン1杯込)あり、ということで3コースのを頂くことに。肉、魚の2種の前菜、肉、魚、ベジタリアンの3種のメイン、2種のデザートから選びます。2人で別々のものを頼んでちょっとずつ味見してみました。

One of the starters was seared beef with lovely chilli oil. Another starter was salmon ceviche flavoured with lime and chilli. 
牛肉のたたきのような前菜。ラー油(?)がピリリと効いてました。
魚の前菜はサーモンのセビーチェ。これまたライムとチリがイイ仕事してました。

This main course with beef was a bit like Chinese stir fry with black vinegar sauce. It would have gone really well with rice.
Another main course was pan fried hake with crispy skin. Loved mashed Cuzco corn underneath.
メインも牛肉でした。中華料理の黒酢炒め、みたいな感じ。白ご飯に合いそう(笑)
魚のメインはメルルーサのグリル。パリッと焼かれた皮も美味。下に敷いてあったマッシュしたジャイアント・コーンがほんのり甘くて◎

This dessert with sweet potato and shaved ice reminded me of Vietnamese Chè.
At the rim of  the bowl were shiso (A Japanese herb similar to basil) sprouts.
デザートはベトナムのチェーを彷彿とさせるかき氷と甘く炊いたサツマイモの組み合わせ。
器に張り付いてるのは紫蘇の芽。

From my impression of Peru like Andes mountains, condors flying in the big sky...I expected the dishes would be something rustic, but they were all beautifully presented and delicately flavoured. Peruvian cuisine is a combination of their native food culture and migrants' food cultures. It makes sense that they use some familiar ingredients for me such as soy sauce and shiso. My friend and I were busy discussing about the dishes and catching up at the same time. Unfortunately we only had two hours which obviously were not enough at all. Hope to see her soon, not after six years!  

アンデス山脈、大空を舞うコンドル。。というペルーのイメージから、素朴な料理を想像してましたが、美しく盛り付けられた料理は味付けも繊細。ペルー料理は、先住民の料理に各国から移住してきた人々の食文化が組み合されたものだそうで、日本でお馴染みの醤油や紫蘇が使われているのも納得ですねー。

友人とは料理についてあーだこーだ言いつつ、6年の溝を埋めるべくしゃべり倒しました。残念ながら時間切れで、しゃべり足りない(笑)また近いうちに再会できますように!

Lima Floral
http://www.limafloral.com/
14 Garrick Street (Floral Street entrance), Covent Garden, London, WC2E 9BJ
Tel 0207 240 5778
★★★☆☆

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