7 March 2015

Sipsmith Distillery Tour and Tasting | 大人の社会見学 - 住宅街のジン蒸留所 -


I joined the Sipsmith Distillery Weeknight Tour and Tasting with a friend of mine the other evening.

先日の夕方のこと。西ロンドンの住宅街にある小さなジン蒸留所 Sipsmith のツアー + テイスティングに、友人と参加してきました。


On arrival we were welcomed with a glass of crisp gin and tonic. Very refreshing and tasty!

蒸留所に到着すると、キリリと冷えたジントニックで歓迎してくれました。スッキリ爽やか、美味しい!


Each of their copper stills has a name, Prudence, Patience and Constance. they are specially made for Sipsmith in Germany.

1つずつ名前が付いている銅製の蒸留器は、特注でドイツ製だそう。


After an interesting talk about the history of the distillery and gin, we had an opportunity to try four kinds of spirit they produce. They are all surprisingly smooth. This is achieved by their time and effort. For example their vodka is distilled a lot of times over seven hours to get rid of impurities.

蒸留所の歴史、ジンについて説明を受けた後、こちらで製造している蒸留酒各種を試飲しました。
特筆すべきは、その喉越しの良さ。雑味がないとはこのことか、という感じ。
それもそのはず、こちらでは例えばウォッカは7時間かけて何度も蒸留することで純度が高められているのです。


I had sloe gin for the first time and loved it. Very fruity. I'd love a glass of sloe gin and sparkling water in the garden in summer.

Sipsmith is a very small independent distillery and I can tell that they are very passionate about what they are doing. As soon as I got home, I bought a bottle of their dry gin from Ocado (there wasn't a shop for this tour). Can't wait!

今回初めて飲んだスロー・ジン。
ジンにスモモの一種であるスローベリーを漬け込んで作るそう。
トロリと甘くてフルーティ。ロッテの梅ガムを彷彿とさせるお味。
夏に炭酸で割って飲んだら美味かろー。

本当に小さな蒸留所なんだけど、妥協せずに良いものを作りたい、という情熱がビシバシ伝わってくるツアーでした。
応援の気持ちを込めて、早速オンライン・スーパーにてドライ・ジンをお買い上げ(ツアーでは販売していなかったのです)。届くのが楽しみ♪

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