A friend of mine took me to an interesting Taiwanese restaurant the other day. It was a Chinese steamed bun (bao) specialist in Soho. They had great success in East London and opened their new restaurant in central London. My friend warned me that the restaurant was very popular and we had to queue so we were there just before their opening time at 17.30.
先日のこと。
友人にちょっと面白い台湾料理屋さんに連れて行ってもらいました。
ソーホーにある中華蒸しパン専門店。
東ロンドンのマーケットで成功をおさめ、ロンドン中心部に乗り込んで来たのだとか。
大人気で行列必至、とのことだったので、開店の17時半に合わせて行ってみました。
Look at this long queue!
見よ、この行列を!
噂に違わぬ人気ぶり。
They serve baos with various fillings and some Taiwanese small dishes. Their baos are freshly made using milk on the premises every day. The baos with fillings were around 4GBP which is very reasonable. We ordered two baos each and shared a dish with crispy wan-ton and stir fried aubergine. My baos were filled with slow cooked pork and daikon (turnip cake). They went very well with beer with their rich flavour. The one with daikon was quite hot with chilli sauce and so was the dish with aubergine. My friend had a bao with deep fried chicken which looked tempting. I should go back and queue to try some more!
メニューは、具をはさんだ蒸しパン(バン)各種と小皿料理少々といったラインアップ。
バンは1個4ポンド前後とリーズナブル。
我々はバンを2個ずつ頼んで、揚げワンタンに炒めた茄子をのせるおかずをシェアしました。
ほんのり甘みのあるふんわりしたバンは牛乳入り。毎朝、お店で手作りしているそうな。
わたしが頂いたのは、ほぐした豚の角煮入りバンと大根もちみたいなのが入ったバン。
どちらもしっかりした味付けが美味しくてビールに合う!
大根もち入りのはチリソースがかかってて、辛かった~。
ちなみに茄子のおかずも結構チリが効いてました。
友人が食べていた鶏の唐揚げ入りのバンも美味しそうでした。
これは時間があるときに行列覚悟でアレコレ試さねば。
この後お茶した同じくソーホーにあるカフェで、BGM に銀恋こと「銀座の恋の物語」がかかっいて仰天、でありました。
BAO
53 Lexington St Soho W1F 9AS
(No Reservations)
★★★☆☆
***
もうひとつのブログ『英国的庭仕事雑記帳』では、満開の八重桜について綴っています。
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